Tyhle malý prďoly mě naučila Hanička (dokonce i nafotila postup, když jsem je poprvé patlala). Jsou opravdu vynikající a hlavně příprava je rychlá a jednoduchá.
Suroviny:
1 balení listového těsta ( vystačí na 1,5 - 2 plechy croissantů)
1,5 tabulky čokolády (mléčné, hořké nebo bílé..na jakou máte chuť) nebo nutellu
vajíčko
Postup:
Rozmrazené listové těsto řádně zpracujeme a pak vyválíme na tenký plát, dostatečně velký, aby na něj šel položit velký mělký talíř
Když je těsto vyválené, položíme na něj talíř a kolečkem na pizzu (nebo nožem) talíř obkrojíme
Vznikne nám tohle :)
Rozkrájíme na osminy...
Na jednotlivé trojúhelníky klademe kousky čokolády nebo Nutellu (na místo, jak je to na obrázku)
Trojúhelníčky i s náplní zarolujeme od širší části do válečku a nějak "uhňahňáme" konce, aby moc nevytekla čokoláda. Pokládáme na plech.
Nakonec každý kousek popatláme vajíčkem a dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů na nějakých 15 minut. Možná stačí i 10. Né víc, než těch patnáct, jinak dopadnou jako moje první a to sice úplně vysušené :D
Tadáááá.... tyhle jsou focené z té druhé várky a moc se povedly, jen docela vytekla čokoláda, takže nevypadaj tak hezky.
Yusuwi,
OdpovědětVymazatto vypadá výýýborně! Při prvním vteřinovém pokuku na první fotku jsem si myslela, že jsou to krevetky ;-). Nicméně takovou pochoutku MUSÍM zkusit! Díky za super tip :-*
Vivi
Mmmm, vypadaj dobre :)
OdpovědětVymazatmmm, mám z toho hlad :D asi je taky zkusím ;)
OdpovědětVymazatvypadají dobře a docela jednoduše.. Že bych zkusila moje (ne)pekařské geny ? :-P :D
OdpovědětVymazatmňam mňam, opisuju recept a du péct :)
OdpovědětVymazatVypadají dobře, zkusím :)
OdpovědětVymazat